Restoranlarda kapora dönemi geliyor

TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, maliyetlerin artmasıyla birlikte restoran rezervasyonlarında kapora uygulamasının yaygınlaşmaya başladığını belirtti.

Bloomberg HT’ye konuşan Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, restoranlarda kapora uygulamasının yaygınlaştığını belirtti. Bingöl, artan maliyetler sebebiyle restoranların boş masa ve müşteri kaybetmeyi göze alamayacağına dikkat çekerek, sözlerini şu ifadelerle dile getirdi:

“Aslında belli restoranlarda bu uygulama vardı. Dünyada yaygın bir şey ama Türkiye’de yaygın değildi. Şimdi yaygınlaşmaya başladı. Çok doğru bir uygulama, yaygınlaşmasını istiyoruz. Örnek vermek gerekirse, müşteri rezervasyon yaptırıyor biz de başka birisine ‘yerimiz yok’ diyoruz fakat sonra rezervasyon yaptıran haber bile vermeden gelmiyor.

Bu sebeple başka müşteri alamıyoruz. Bu tarz durumların yaşanmaması için kapora alınması çok doğru. Kaporanın son zamanlarda yaygınlaşmasında maliyet artışlarının da etkisi oldu.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Araç çubuğuna atla