Türkiye’nin en iyi genç aşçıları seçildi

La Chaîne des Rôtisseurs Derneği’nin düzenlediği “Uluslararası Genç Aşçı Yarışması” nın Türkiye elemeleri 10 Mayıs Salı günü Le Cordon Bleu ev sahipliğinde Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleşti.

La Chaîne des Rôtisseurs Derneği’nin düzenlediği “Uluslararası Genç Aşçı Yarışması” nın Türkiye elemeleri 10 Mayıs Salı günü Le Cordon Bleu ev sahipliğinde Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Türkiye’nin önemli 5 yıldızlı otellerinde ve restoranlarında çalışmakta olan 27 yaşını aşmamış 10 genç aşçının mücadele ettiği yarışmada birincilik kürsüsüne Fairmont Hotel’den Musa Karateke çıktı. Karateke’nin birinciliğe uzandığı yarışmanın ikincisi Liman İstanbul Galataport’tan Ogün Dağıdır, üçüncüsü ise Kilimanjaro’dan Baransel Arslan oldu.

Yarışmanın birincisi Musa Karateke, 5-9 Eylül 2022 tarihleri arasında Meksika’da yapılacak uluslararası yarışmada Türkiye’yi temsil edecek.

kaynak: foodinlife.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Araç çubuğuna atla