WorldFood İstanbul Fuarı, 9-12 Eylül tarihleri arasında kapılarını açmaya hazırlanıyor

Türk gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası olan ve bu yıl 29’uncusu düzenlenecek
Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, 9-12 Eylül 2021
tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde, gıda dünyasını birçok yeni ürünle
tanıştırmaya hazırlanıyor. Perakende zincirleri, içecek, süt ve süt ürünleri, et ve tavuk
ürünleri, yaş sebze, meyve, deniz ürünleri, dondurulmuş ürünler, temel gıdalar ve yağlar,
şekerli mamuller, unlu mamuller, hububat ve kuruyemiş gibi başlıklarda uzmanlaşmış pek
çok marka ve üretici WorldFood İstanbul Fuarı’nda yer alacak.
“WorldFood İstanbul Hem Bilgi Hem de Fırsat Sunuyor”
Bu yıl 29’uncusu düzenlenecek olan WorldFood İstanbul hakkında görüşlerini belirten Fuar
Direktörü Semi Benbanaste: “Hyve Group olarak bu yıl 29’uncu kez düzenleyeceğimiz
WorldFood Istanbul, ilk organizasyonumuzdan bu yana sektörün gelişimine öncülük etmeyi
amaçlıyor ve bu hedefle her yıl sektörün önde gelen paydaşlarını bir araya getiriyor. Yarattığı
iş hacmi sayesinde Türkiye ekonomisine ve istihdamına da büyük katkılar sağlayan gıda
sektörünün ilerlemesinde büyük rol oynayan WorldFood İstanbul; fuar katılımcılarına yeni bilgi
edinmelerinin yanı sıra farklı pazarlarda iş yapma fırsatı da sunuyor.” dedi.
2020 Yılında Pandemiye Rağmen “Güvenli Ticaret, 365 Gün Fuarcılık” Yaklaşımıyla
%29’u Aşan Yabancı Ziyaretçi Profili
2019’un sonunda Çin’de görülen ve 2020’nin ilk çeyreğinde tüm dünyayla birlikte Türkiye’yi
de etkisi altına alan KOVİD-19 kaynaklı pandemi, ticari etkinliği küresel olarak tamamen durma
noktasına getirdi. İlerleyen dönemde açılmaların başlaması ve yoğun bir biçimde uygulanan
güvenlik önlemleri eşliğinde Kasım ayında düzenlenen WorldFood İstanbul, pandemiye
rağmen sağladığı verimlilikle büyük bir başarı gösterdi. Geçtiğimiz yıl “Güvenli Ticaret, 365 Gün
Fuarcılık” yaklaşımıyla düzenlenen WorldFood İstanbul’da; 145 ülkeden toplamda 6 bine yakın
ziyaretçi ağırlandı ve bu ziyaretçilerin %29’unu yabancılar oluşturdu. Yeni nesil fuarcılık
anlayışıyla gerçekleştirilen WorldFood İstanbul’da, 13 ülkeden 90’ın üzerinde alıcı, sanal
ticaret platformu Hyve Connect aracılığı ile katılımcılarla yeni iş birliklerine imza attı. Bir önceki
yıla göre katılımcı başına düşen ziyaretçi sayısında ise %15’lik bir artış gerçekleşti. Pandemi
sürecinde birçok fuar kapalıyken gerekli önlemleri en üst düzeyde alan ve yeni nesil fuarcılık
anlayışının eseri olan Hyve Connect gibi çeşitli dijital hizmetleriyle oldukça verimli istatistiklere
ulaşan WorldFood İstanbul’un bu yıl, 2020’de yaşanan tüm olumsuz şartlara rağmen yakaladığı
başarının da üzerine çıkması bekleniyor.

Alım Heyeti Programı ile 200’den Fazla Davetli Satın Almacı Bu Yıl WorldFood İstanbul’da
Olacak
WorldFood İstanbul 2021, İHBİR ile olan güçlü iş birliği ve ihracatta oldukça etkin bir rol
oynayan Alım Heyeti Programı çerçevesinde dünyanın farklı noktalarından önemli satın
almacıları bu sene de konuk edecek. Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri (MENA), Balkan
ülkeleri, CIS ülkeleri, Güney & Kuzey Amerika ülkeleri, Güneydoğu Asya gibi önemli
bölgelerden ağırlıklı olmak üzere 200’den fazla davetli satın almacı bu yıl WorldFood İstanbul
kapsamında fuarda ağırlanacak.
Sektörün İş Yapış Şeklini Kökten Değiştiren Tekno Girişimler, Food Tech Garage’da Yer
Alacak
Age Provocateur iş birliğinde gerçekleştirilecek ve fuarın ilk gününden son gününe kadar tekno
girişimcileri ağırlayacak olan Food Tech Garage alanında, gıda girişimcileri, artırılmış gerçeklik,
sanal gerçeklik, nesnelerin interneti ve yapay zeka tabanlı ürünlerini sektörle buluştururken,
drone ve robot teknolojisi uygulamalarıyla, işlerini daha ileri seviye teknolojilerle nasıl
dönüştürebileceklerine dair görüş alışverişinde bulunabilecek.
Üretimden Tüketime “Gıda 360 Deneyimi” WorldFood İstanbul Konferans Programında!
Dünyada hızla çeşitlenmeye ve gelişmeye devam eden gıda ürünleri ile teknolojilerini aynı çatı
altında bir araya getiren WorldFood İstanbul Fuarı, yeni iş fırsatları ve iş birlikleri için platform
oluşturup, gerçekleştirilecek konferanslarla da gıda sektörüne taze bilgi akışını sağlamayı
amaçlıyor. Bu çerçevede oluşturulan “Gıda 360 Deneyimi” ile gıda sektörünün üretim, işletme
ve tüketime dair tüm yolculuğu WorldFood İstanbul’da mercek altına alınacak.
İHBİR, ETÜDER, Keyo Digital, Fazla Gıda, GTD ve Age Provocateur’ün destekleriyle
gerçekleştirilecek konferans programı sektöre dair tüm değişim, gelişim ve yenilikleri
irdeleyecek, fuarda bulunacak girişimcilerin ve ziyaretçilerin kafalarındaki tüm sorulara cevap
olacak.
“Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışması All Star Buluşması” ile Kazanan Şefler Ödüllü
Tabaklarını Hazırlayacak
WorldFood İstanbul’un Show Mutfağı ve Tarif Atölyeleri organizasyonları kapsamında, Aşçılar
Derneği iş birliğinde Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışmasını Kazanan Şefler mutfakta
hünerlerini sergileyecek ve ödüllü tabaklarını hazırlayacaklar.
Ayrıca “Coğrafi İşaretli Ürünlerle Yıldızlaşan Şefin Tabağı” etkinliği ile Türkiye’nin önemli
şefleri, yerel lezzetler ile kendi tarzlarını buluşturarak gastronomi dünyasına nasıl katma değer
eklediklerini show mutfağında sergileyecekler.
“Food Master’s Class” ile Özel Fuar Turu
Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) iş birliğinde gerçekleşen Food Master’s Class ile sektör
profesyonelleri ünlü şefler eşliğinde, belirlenen tematik çerçeveye göre katılımcı stantlarını
gezecekler ve etkileşimli bir fuar deneyimi yaşayacaklar.
WorldFood İstanbul’da Tanıtım Amaçlı Bir Yenilik: Özel Olarak Tasarlanan Gıda Köşesi Alanı
Gıda sektöründe gelinen son noktanın A’dan Z’ye irdeleneceği WorldFood İstanbul’da
katılımcılar, kendilerine tahsis edilen ve tanıtım bağlamında özel olarak tasarlanan Food

Corner Product Showcase alanında en yeni ürünlerini katılımcı ve ziyaretçilerin beğenisine
sunup sergileyebilecekler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Araç çubuğuna atla