SICPA TÜRKİYE, KÜLTÜREL MİRASIN DÜNYAYA TANITILMASINA DESTEK OLUYOR

İsviçre merkezli SICPA, Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasının dünyaya tanıtılmasına destek olmaya devam ediyor. Müze ve örenyerlerinde başlatılan “Gece Müzeciliği” projesi ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde Efes ve Hierapolis’i aydınlatan SICPA Türkiye, Kız Kulesi’ni de sevenleriyle buluşturuyor.

SICPA Türkiye tarafından 4 Haziran tarihinde gerçekleşen basın buluşmasında Bakanlık tarafından düzenlenen ışık gösterileri eşliğinde “Kız Kulesi Gece Müzeciligi” tanıtıldı.

İstanbul denilince ilk akla gelen simgelerin başında olan Kız Kulesi’ne ziyaretçilerin deniz ulaşımı SICPA Türkiye tarafindan gerçekleştiriliyor.

Firma ayrıca, Kızkulesi’nin bilet ve bilet ürünlerinin tasarımı, geliştirilmesi ve satış kanallarının yönetilmesi hizmetlerini de sunuyor.

44 MÜZE VE ÖREN YERİNE 17 FARKLI DİLDE SESLİ REHBERLİK DESTEĞİ

2018 yılından itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Saraylar ve Çanakkale Alan Başkanlığı’na bağlı 83 müze ve örenyeri ile 12 bilet satış noktasında yaklaşık 450 personelle hizmet verdiklerini söyleyen SICPA Türkiye CEO’su Sami Çebi, geliştirdikleri dijital uygulamayla aralarında Kız Kulesi’nin de olduğu ülke genelindeki 44 Müze ve Örenyerine gelen  ziyaretçilere, 17 farklı dilde sesli rehberlik desteği sağladıklarını açıkladı.

Çebi; “Hizmet verdiğimiz noktalarda ziyaretçiler, ilk önce SICPA Türkiye personelini görüyor”

Müze ve örenyerlerine gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk karşılaştıkları kişilerin SICPA Türkiye personeli olduğunu vurgulayan Çebi, “Personelimiz bir nevi oranın yüzü. Dolayısıyla nitelikli insan kaynağına büyük önem veriyor, doğru insana yatırım yapmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda saha personelimizi seçerken özellikle üniversitelerin arkeoloji ve sanat tarihi bölümlerinden mezun olmalarına dikkat ediyoruz. Yine pek çok müze ve örenyerinde yerel halktan kişileri istihdam ediyoruz. Örneğin Göbeklitepe’deki çalışanımız, bölgenin toprak sahibi olan ve buranın bulunmasını sağlayan kişinin torunu” dedi.

“SICPA Türkiye olarak turizm alanında sunduğumuz hizmetler ve uygulamaya koyduğumuz projelerle, bir taraftan tarihi ve kültürel mirasımızı çok daha fazla insanın ziyaret etmesine destek oluyor, diğer taraftan da ülke turizmimize milyonlarca dolarlık ek gelir getiriyoruz” diyen Çebi, 2023 yılında hizmet verilen müzelere gelen toplam ziyaretçi sayısının 25 milyonu geçtiğini belirtti.

Çebi ayrıca önümüzdeki dönemde de farklı yatırımlarla Türk turizminin büyümesine katkı sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.

SICPA Türkiye’nin 4 Haziran tarihinde düzenlediği etkinlik kapsamında Bakanlık tarafından Kız Kulesi’nde düzenlenen ışık gösterileri ve SICPA Türkiye tarafından ulaşımından rehberliğine kadar her detayın incelikle düşünüldüğü Kız Kulesi ziyareti  katılımcılara büyülü dakikalar yaşattı.

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir