ERDOĞAN – PUTİN GÖRÜŞMESİNDE “ALINAN ÖNLEMLER TURİZM ALANINDAKİ İKİ TARAFLI TRAFİĞİN YENİDEN BAŞLAMASINI SAĞLAYACAK”

Rusya hükümetinin, Türkiye’de koronavirüs vaka sayılarındaki rekor artış yüzünden 15 Nisan-1 Haziran tarihleri arasında askıya aldığı charter seferlerinin geleceği masada.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüsle mücadeleyi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşerek, alınan önlemlerin turizm sektöründe ikili ilişkilerin yeniden başlamasını sağlayacağını kaydetti.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Putin ve Erdoğan bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Liderler Türkiye’deki epidemiyolojik durum ışığında koronavirüsün yayılmasıyla mücadele konusunu detaylı bir şekilde ele alırken Putin, bu alandaki pratik iş birliğini geliştirmeye hazır olduğunu ifade etti.

Sputnik’in haberine göre Putin ile Erdoğan’ın Rus koronavirüs aşısı Sputnik V’nin Türkiye’deki tesislerde ortak üretimiyle ilgili imkanları istişare ettiği belirtildi.

Sputnik V aşısının tedarikinin bu aydan itibaren en kısa sürece organize edilmesi üzerinde durulduğunu belirten Kremlin, Rus aşısının Türkiye’deki tesislerde ortak üretimiyle ilgili imkanlar üzerinde çalışma yapıldığını kaydetti.

Erdoğan, Rus tarafının verdiği destek için Putin’e teşekkür ederken taraflar, alınan salgınla mücadele önlemlerinin mevcut durumun ciddi bir şekilde iyileşmesini ve turizm alanındaki iki taraflı trafiğin yeniden başlamasını sağlayacağını ifade etti.

Bölgedeki güncel konular hakkındaki görüş alışverişine devam eden Putin ve Erdoğan, Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ’daki gelişmeleri de değerlendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Araç çubuğuna atla