Gastronomi kentinin lezzet ustaları normalleşme sürecinden memnun

Yeni tip coronav virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uzun süre kapalı kalan ve 1 Haziran’da tekrar müşteri ağırlamaya başlayan Türkiye’nin ilk gastronomi kenti Gaziantep’te, ustalar süreçten memnun. Müşterilerinden ilk defa bu kadar ayrı kaldıklarını belirten bir katmer ustası “Hem biz onları hem onlar bizi özlemiş. Bir porsiyon yiyen müşterilerimiz 1,5 porsiyon istiyor. Çünkü çok özlemişler” dedi.

Dünyaca ünlü mutfağıyla UNESCO tarafından gastronomi dalında Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilen ilk Türk mutfağına sahip olan Gaziantep‘te, corona virüs tedbirleri kapsamında kebapçı ve beyrancılar eski günlerdeki müşteri sayısına ulaşmaya başladı. Kentte özellikle yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak yerlerinin başında gelen beyrancı ve katmercilerde sabah ve gece saatlerinde yoğunluk yaşanıyor. Eski günlerini aratmayan lezzet duraklarında hijyen ve sosyal mesafe kuralları ön planda tutuluyor.

Konu hakkında konuyan kebap ustaları işletmelerinde hijyen ve sosyal mesafeye çok dikkat ettiklerini söyledi. Tüm müşterilerin maskeli ve ateşleri ölçüldükten sonra içeriye alındığını belirten ustalar, serviste kullanılan malzemelerin steril ortamda dezenfekte edildikten sonra hizmete sunulduğunu anlattı. 
Müşteri yoğunluğundan memnun olduklarını dile getiren kebap ustaları, şöyle konuştu:

“Yaklaşık 70 günlük hasretin ardından 1 Haziran’da tekrar müşteri ağırlamaya başladık. Tabii bu corona virüs riski ortadan kalkmış değil bunun farkındayız. Normalleşme süreciyle işletmemizi açtığımızda müşteri gelir mi gelmez mi diye kaygılarımız vardı ama çok şükür umduğumuzdan daha iyi sonuçlar alıyoruz. Çünkü bize belirtilen sağlık kurallarını hepsini yerine getiriyoruz. Bu sağlık çünkü. Bunları yapınca müşteri size güveniyor ve geliyor. Çok şükür yavaş yavaş eski günlere dönmeye başladık.”

Kentin büyük bir turist potansiyelinin olduğunu ifade eden bir beyran ustası ise geçen yıllarda dünyanın önde gelen şefleri ve gezginlerinin kente gelip buradaki lezzetleri yerinde tattığını ve yapımını öğrendiğini söyledi.  Lezzet başkentinde corona virüs tedbirlerine harfiyen uyduklarını vurgulayan usta, şöyle devam etti:

Yaklaşık 30 yıldır katmer yapan bir diğer usta ise ziyaretçilerin kendilerine sık sık katmeri özlediklerini dile getirdiklerini belirterek  “Yıllardır bu kentte ustalık yaparım ilk defa müşterilerimizden bu kadar ayrı kaldık. Hem biz onları hem onlar bizi özlemiş. Bir porsiyon yiyen müşterilerimiz 1,5 porsiyon istiyor. Çünkü çok özlemişler” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Araç çubuğuna atla