İngiliz turistlerden Antalya’daki otelde zehirlenme iddiası

Almanya’nın önde gelen turizm acentelerinden TUI aracılığıyla Antalya’daki beş yıldızlı Rixos Sungate otelinde konaklayan bir grup İngiliz turistin gıda zehirlenmesi yaşaması üzerine turistlerin TUI’ye dava açmayı planladığı belirtildi.

İngiliz Daily Mail gazetesi, söz konusu olayda en az 14 zehirlenme vakası yaşandığını ve 100’den fazla turistin TUI’ye dava açmayı planladığını yazdı.

Daily Mail’ın ailelerin avukatlarına dayandırdığı habere göre Kemer’deki Rixos Sungate otelinde yakın zamanda konaklayan en az 14 ailede, İngiltere’ye döndükten sonra salmonella, E. coli ve campylobacter adlı bakteriler bulundu. Bu aileler dışında başka turistler de, gazeteye bu bakteri testlerinin pozitif çıktığı konusunda bilgi verdi.

Bu kişilerin ishal ve kusma şikayeti yaşadığı belirtilirken, Daily Mail’a konuşan turistler otelin açık büfesinde yemeklerin üstü kapatılmadan bırakıldığını, yeni yemeklerin eskilerin üzerine konularak servis edildiğini, otelde masa, tabak ve çatal-bıçakların kirliği olduğunu, otelin en az bir restoranında yemeklerin az pişirildiğini ileri sürdü.

Turistlerden Dominic Brackley iki hafta önceki tatilleri sırasında altı ve dokuz yaşlarındaki iki kızının serum almak zorunda kaldığını anlattı. Brackley, altı yaşındaki Vdara’nın, 30 Mayıs günü otelde oldukları sırada kendisini kötü hissederek kliniğe gittiğini söyledi. Eve döndükten sonra test yaptırıp sonra salmonella pozitif çıktığını anlatan İngiliz turist, tatile 4 bin 700 sterlin harcadığını belirterek davacı olacağını açıkladı.

İngiliz Sağlık Güvenliği Ajansı da zehirlenme vakalarıyla ilgili ihbarlar üzerine soruşturma başlattı. Soruşturmanın amacının, bu hastalıkların kaynağını bulmak olduğu ifade edildi.

İngiliz sağlık kurumu iddiaları soruşturuyor

İngiliz Sağlık Güvenliği Ajansı’ndaki Dr. Lesley Larkin de bir açıklama yaptı. Kurumun İzleme, Gastrointestinal Patojenler ve Gıda Güvenliği’nden sorumlu başkanı olan Larkin, “Kurum olarak, Türkiye’den dönen turistlerle ilgili iddiaları soruşturuyoruz. Eğer yakın zamanda Türkiye’den döndüyseniz ve herhangi bir rahatsızlık belirtisiyle endişeleniyorsanız doktorunuza başvurmanızı öneriyoruz” dedi.

Turistler, açık büfe hizmet veren oteldeki yemeklerin uygun olmayan koşullarda sunulduğunu, artık yemeklerin üzerine taze yemeklerin eklendiğini, tabakların, bardakların, çatal bıçakların ve kaşıkların kirli bir şekilde servis edildiğini ifade ettiler. Ayrıca yemeklerin yeterince pişmediğini iddia ettiler.

TUI iddiaları kabul etmedi

İngiliz turizm acentesi TUI ise gıda zehirlenmesinin otelden kaynaklanmadığını ve bir nörovirüs olduğunu iddia etti. Otel ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Araç çubuğuna atla