Konyaaltı sahili tekrar damada verildi

Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar tarafından yıllık 8,5 milyon TL’ye kiralanan Konyaaltı Sahili’nin, 11 milyon TL’ye başka firmaya kiralandığı ortaya çıktıktan sonra yerel mahkemenin iptal ettiği ihale için, Ender Alkoçlar, Danıştay’a başvurdu. Danıştay yerel mahkemenin kararını bozdu. İşletme yeniden Alkoçlar Turizm firmasına geçti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi; iktidara yakın söylemiyle gündeme gelen Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’ın şirketi tarafından 2018 yılında 28 yıllığına kiralanan Konyaaltı Sahili’nde bugüne kadar 15 milyon TL’nin üzerinde kamu zararının tespit edilmesi üzerine ilgili ihale ve sözleşmeyi iptal etmişti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediyenin bu proje ile zarara uğratıldığını belirterek, “Kalan 26 yıl bu zararın katlanarak artacağı düşünüldüğünde belediyemizde telafi edilemeyen zararlar oluşması kaçınılmazdır” diyerek açtılan davava son sözü danıştay söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle iptal edilen ihaleyle ilgili olarak İdare Mahkemesi de kararı vermiş, Alkoçlar ise Danıştay’da itirazda bulunmuştu.

İdare Mahkemesi’nin kararını bozan Danıştay, sahilin işletmesini yeniden Alkoçlar’a verdi.

Alkoçlar Turizm’in başvurusuyla ilgili yapılan oylamada 5 Danıştay üyesinin tamamının Antalya Büyükşehir Belediyesi aleyhine oy kullandığı öğrenildi.

Kararla birlikte Alkoçlar firması, Konyaaltı sahilini ihale şartnamesine göre işletmeye devam edecek.

Danıştay’ın aldığı karara itiraz hakkı bulunmayan Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bilgiyi doğrulayarak tebligatın henüz ellerine geçmediğini söylediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Araç çubuğuna atla