Dedeman İstanbul’dan Hıdrellez için özel menü

Dedeman İstanbul, antik çağlardan beri bolluk ve bereketin simgesi olarak görülen Hıdırellez’de konuklarını özel bir menü ile ağırlıyor. Menüde birbirinden lezzetli tatların yanı sıra yapımı oldukça zor ve ustalık gerektiren tandırda oğlağa da yer verilmiş.

Dedeman İstanbul, baharın müjdecisi Hıdırellez’in kutlandığı 5-6 Mayıs tarihlerinde konuklarına özel bir menü sunuyor. Geçmişten günümüze en renkli geleneklerden biri olan Hıdırellez’de konuklar, usta aşçı Ali Kaplan tarafından bu özel güne özel hazırlanan geleneksel lezzetleri tadacaklar.

Hıdırellez menüsünde başlangıç olarak isteğe bağlı ayran aşı veya kremalı dereotlu ile taze mantar çorbası sunuluyor. Zeytinyağlı seçeneklerinde kabak çiçeği dolması veya zeytinyağlı yaprak dolması bulunuyor. Ana yemek ise firik pilavı ile servis edilen tandırda oğlak olarak tercih edilmiş. Menüde son olarak tatlıda üç seçenek sunulmuş; Höşmerim, lokma tatlısı ve tuzlu çörek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Araç çubuğuna atla