Kaz Dağları’nda yapılacak dev sağlık turizmi projesine tepki

Çanakkale Kaz Dağları’nda Sağlık Turizmi alanında yapılacak yeni bir proje tepkiye yol açtı.

Çanakkale Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile AKP’li Kalkım Belediyesi tarafından onaylanan projenin, Kaz Dağları’nın temiz havası ve termal suları ile sağlık ve tatil deneyimini bir araya getirmeyi hedeflediği belirtildi. Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Kalkım Beldesi’nde, sağlık turizminin hızlı gelişimi göz önüne alarak planlanan inovatif projenin, bölge halkının kalkınmasına ve yaşam kalitesinin artmasına katkı sağlayacağı ifade edildi.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Yusuf Körükmez’in haberine göre, proje hayata geçerse, Kaz Dağları talana açılacak ve  bölgeye ulaşım için de alanı çevreleyen ormandan yol geçirilecek.Oksijen bakımından dünyada ikinci sırada yer alan Kaz Dağları’nda yapılacak proje kapsamında Kalkım beldesindeki Agonya derelerinden akan termal suların kullanılacak. Sağlık hastanesi, rehabilitasyon merkezi, tatil köyü, yaşlı bakım evi gibi tesisler yapılacak.

Proje hakkında açıklama yapan Beytullah Yılmaz ise “Projemiz, oksijen deposu Kaz Dağları eteklerinde, çam ormanları içinde, keşif bekleyen bir projedir. Projemize inovatif düşünce sahip yatırımcı iş insanları aranmaktadır. Projemiz, Kalkım Belediyesi öncülüğünde gitmektedir. Resmi kurumlardan uygun görüşleri alınmış, imara esas jeoteknik etüd raporları hazırlanmış, ormandan imara esas ulaşım yolu alınmıştır. Kalkım Agonya ovası, inovatif turizmin hinterlandı diyebiliriz. Projemiz hayata geçtiğinde İsviçre Alpleri’ne eşdeğer bir yaşam yeri olacak. Kalkım Agonya’da yaşamak ayrıcalık olacaktır.” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Araç çubuğuna atla