Bayram öncesinde uçak biletlerine büyük zam

Bayrama sayılı günler kala uçak bileti fiyatları 3 kata kadar yükseldi.

Bayrama sayılı günler kala otobüs ve uçak bileti fiyatlarında büyük zamlar olduğu bildiriliyor. Bayram tatilini memleketinde veya tatilde geçirmek isteyen çok sayıda insan olması dolayısıyla firmalar bilet fiyatlarını yükseltiyor.

Cumhuriyet’in yayımladığı haberde bayrama günler kala açıklanan fiyatlar ile 15 Nisan’dan sonraki fiyatlar arasında büyük fark var. İstanbul’dan şehir dışına yapılan uçuşlardaki fiyat artışı son bir haftada yüzde 300’ü buldu. 15 Nisan’da İstanbul-Kars uçak biletleri 1.128 TL’ye alınırken, şimdi İstanbul-Kars biletleri 3.000 TL’ye yükseldi.

Aktarmasız uçuşlar bittikten sonra sadece aktarmalı ve business class biletlerin kalması nedeniyle İstanbul-Antalya uçak biletleri 3 bin TL’ye kadar çıktı. Bayramda hava yolu ile seyahat etmek isteyen vatandaşlar, bayram öncesi bilet satış yoğunluğu ve fiyat artışları nedeniyle bu tutarı ödemeye mecbur kaldı.

Vatandaşlar uçak biletlerinin pahalı olması nedeniyle otobüs bileti almayı düşünürken, otobüs firmaları da fiyatları uçurdu!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Araç çubuğuna atla