Türkiye’de İngiliz turist artışı bekleniyor

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott, Türkiye’ye gelecek İngiliz turist sayısında artış beklediklerini söyledi.

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott ve beraberindeki heyet, Antalya Valisi Ersin Yazıcı’yı ziyaret etti.

Valiliğin Şeref Defteri’ni imzalayan Chilcott, yaz sezonu öncesi her yıl belirli bölgelerdeki belirli kurumları ziyaret ettiklerini belirterek, bu bölgelere gelecek İngiliz turistlerin güvenli bir tatil geçirip memleketlerine dönmeleri için görüştüklerini belirtti.

Son dönemde İngiltere’de gerçekleştirilen başarılı tanıtım faaliyetleriyle Türk turizmine büyük ilgi gösterildiğini belirten Chilcott, “Pazar ve altyapı çalışmalarına baktığımızda olumlu sonuçlar var. Bu sene hem Antalya’da hem de Türkiye’de İngiliz turistlerde artış olacak. Özellikle Antalya’yı bir milyonun üzerinde İngiliz turistin ziyaret edeceğini öngörüyoruz.” şeklinde konuştu.

İngilizlerin sadece yaz turizmi için değil, sağlık ve spor başta olmak üzere alternatif turizm türleri için de Antalya ve Türkiye’ye daha fazla ilgi gösterdiğini kaydeden Chilcott, Sağlık Bakanlığı ile sağlık turizmi için koordineli çalışmalar gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Büyükelçi Chilcott, koordinasyon ve işbirliğinden dolayı Vali Yazıcı’ya teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Araç çubuğuna atla