Gülden Değer Cakıcıer – COVID 19 SONRASI KARADENİZ TURİZMİ

Doğa seni bekliyor!

Gülden DEĞER ÇAKICIER

Yaşadığımız pandemic bizleri hazırlıksız yakaladı.Aslında Çin ve Avrupa ülkelerinde yaşananlar, bugün yaşadığımız sürecin ön habercisiydi.

Sonuçta bugün kapanan İŞLETMELER ve on binlerce işsiz kalan TURİZM ÇALIŞANLARI.

Şu an, bir yandan covid19 ile mücadele devam ederken, bir yandan da salgın sonrası normale dönüş hazırlıkları kapsamında daha emniyetli bir tatil için neler yapılabilir çalışmalarına devam ediliyor.

Turizm Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı, TUROYD Turizm Otel Yöneticileri Derneği, TUROB, TUROFED gibi STK’lar ile işbirliğine giderek bir sertifikasyon çalışması yapıyor. Amaç ilerleyen süreçte emniyetli bir tatil imkânı sunmanın yanı sıra, yurt dışından gelebilecek misafirlere “TÜRKİYE TATİL İÇİN EMNİYETLİ BİR LİMANDIR” imajını vermek.

2020 için özellikle acenteler yurt dışından gelecek misafirler ile yurt içi kültür turlarının kesinlikle olmayacağı kanaatinde. Bu kanaatin oluşmasındaki en büyük etken, Avrupa ve Amerika’daki covid19 vakalarının ve ölümlerinin hala yüksek oranda olması ve halihazırda Rusya’da salgına yakalananların sayısının daha pik noktaya ulaşmaması. Biz Türkiye olarak ne kadar hazır olursak olalım, ülkelerin uluslararası seyahat konusunda alacakları kararlar ilerleyen süreçte gidişat hakkında bizlere daha net fikirler verecek ve alacağımız aksiyonları belirleyecek.

BEKLEYECEK MİYİZ?

Tabiki Hayır!

Bizler Türkiye’nin Turizm Profesyonelleri, CORONA sız günlerde daha iyi hizmet vermek için hazır olmalıyız.

Peki, evlerinde sıkılan insanlar nasıl bir tatil hayal ediyor?

Çoğu kalabalık otellerde güneş, deniz, kum’ u kalabalık ortamlar nedeniyle asla düşünmüyor. Yapılan anketlerde insanlar konaklama olarak daha çok, küçük butik tarzdaki otelleri tercih edeceğini belirtiyor.

Ama bu anketlerde öne çıkan başka bir konu var! Evlere tıkıldığımız bu günlerde insanlar hep “DOĞA’YA İHANET ETMİŞİZ” cümlesini kullanıyor ve bu süreç insanların doğaya olan özlemini ön plana çıkarıyor.

DOĞA denince ilk akla gelen DOĞU KARADENİZ…

Yaylaları, Gölleri, Şelaleleri ve uçsuz bucaksız yeşili ve kültür varlıklarıyla DOĞU KARADENİZ,

Özellikle iç turizmde 2019 yılında müthiş bir kültür turu patlaması yaşadı. Kültür turlarının kısa süreleri nedeniyle bu turlar SÜMELA MANASTIRI, UZUNGÖL, AYDER ve BORÇKA KARAGÖL hattında sıkıştı kaldı.  

Aslında birçok kimsenin bilmediği öyle yerler var ki!

HUSER, HANDÜZÜ, ÇAĞRANKAYA, VAŞA, PETRAN, HOMEZE, SİVRİKAYA, ANZER, OVİT, SAL, POKUT, HAZİNDAĞ, SAMİSTAL, GOLEZANA, PALOVİT, ELEVİT, AMLAKİT, ÇAT, VERÇENİK, AŞAĞI VE YUKARI KAVRON,  GİTO ve daha birçok yaylanın yanı sıra, BUZUL GÖLLER, BÜYÜKDENİZ GÖLÜ, ÖKÜZYATAĞI GÖLÜ, MESUK GÖLÜ, HOÇGÖLÜ, ÇENNOVİT GÖLÜ, METEREZ GÖLÜ, ŞAVŞAT KARAGÖL ve daha birçok göl ile, SANTA HARABELERİ, VAZELON MANASTIRI, tarihi köprüler, manastırlar, kaleler ve Şimşir Ormanları ile daha birçok gezilebilecek doğa harikaları.

Bu kadar mı? Tabii ki hayır.

Uzun süren kış boyunca özel kristalize kar özelliği ile Ayder ve Ovit bölgelerinde Kaçkar dağlarında Heliski ve Serbest kayak imkanı bulabileceğiniz zengin mi zengin doğa harikası DOĞU KARADENİZ’ de kültür turlarına büyük ilgi gösteren Yurt İçi misafirlerimizin Doğayla iç içe olabilmek maksadıyla münferit olarak her türlü ve kapasitedeki konaklama tesislerine rağbet göstereceği inancındayım.

Doğu Karedeniz hazır ve Sizi çağırıyor

Gülden DEĞER ÇAKICIER

TUROYD Doğu Karadeniz Genel Sekreteri

One thought on “Gülden Değer Cakıcıer – COVID 19 SONRASI KARADENİZ TURİZMİ

  1. Şimdiye kadar yaptığımız en güzel gezilerimiz sizin öncülünüzde ve muhtesem profesyonelliginiz ile harikulade gecti. Programlarınız ile Karadeniz’in, görene kadar hayal bile edemeyecegimiz ihtişamının içinde bulduk kendimizi sayenizde. Coronali günlerin bir an önce bitip hasretini çektiğimiz doğaya, yine sizin esliginizde kavuşmayı hayal ediyoruz Gülden Hanim. Saygılar, sevgiler sunarım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Araç çubuğuna atla